Ráckeresztúri Drogrehabilitációs Központ | Intézményünkről
14
page,page-id-14,page-parent,page-template-default,ajax_leftright,page_not_loaded,boxed

Intézményünkről

 

A drogterápiás otthon 1986-ban indult egy lelkes, fiatal lelkésznő kezdeményezésére Ráckeresztúron egy parasztházban. A keresztyén hit és elkötelezettség volt és maradt is a terápiás program alapja. A kezdeti segítő elköteleződés azonban egyre professzionálisabb formában jelent meg. Európában és Amerikában szerzett személyes tapasztalatok beépítésével egy keresztyén hátterű, önsegítő elemeket használó terápiás Közösség működik jelenleg a házban.

A munkatársak segítő attitűdjének a rogersi non-direktivitás, a pozitív pszichológia megoldáskereső szemlélete, és keresztyén értékek megélése ad keretet. A külső keretek is alakultak 20 év alatt. Kétszer kellett nagyobb épületbe költöznie a programnak. Jelenleg egy új és korszerű, 1 hektáros területen lévő 35 főre épült házban működünk. Elő- és utógondozó program, hozzátartozói csoport, félutas ház és prevenciós programok kapcsolódnak munkánkhoz.

Alapítás éve: 1986

Férőhelyek száma:

Felnőtt korúak részlege: 35 fő

Fiatalkorúak részlege:   30 fő

Várakozási idő: általában 1 hónap

Intézményvezető

eszter

Victorné Erdős Eszter

Telefonszám: 25/522-100

E-mail cím: eszter@kimm.hu

Küldetésünk, hogy a függőségek rabságában szenvedőknek megmutassuk, hogy a józanság eszköz egy teljesebb élet felépítéséhez, és fejlesszük őket az ehhez szükséges készségekben, elkísérve őket életüknek eme nehéz szakaszán.

Keresztyén meggyőződésünkből fakadóan küldetésünknek tekintjük, hogy – személyes életünket és példánkat eléjük tárva – a segítségért hozzánk fordulók életében Isten szabadító evangéliuma gyakorlati valósággá váljon.

 

Ossza meg másokkal is...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone