Jelentkezés/felvétel

Enyhültek a bekerülési feltételek, így az MRE KIMM Ráckeresztúri Drogterápiás Otthon, újra megnyitotta kapuit!

Jelentkezni az alábbi előgondozó irodákban lehet:

Budapest – Válaszút Misszió

A felvételi beszélgetések, illetve az előgondozási találkozók helyszíne a Válaszút Drogkonzultációs Irodája.

Soós Dóra és Erőss Éva
1122. Budapest, Csaba u. 3
Telefon: (1) 224 0122
E-mail: valaszutiroda@freemail.hu
Honlap:www.valaszutiroda.hu

Dunaújváros – Újváros Drogambulancia

Azoknak a klienseinknek, akiknek Dunaújváros könnyebben megközelíthető, az előgondozásukat az Újváros Drogambulancia vállalja át. 
Ez esetben Vajda Zsófiával kell egyeztetni a 30/490-9326-es telefonszámon,

Tringer Andrea
2400 Dunaújváros, Petőfi Sándor u. 1.
Telefon: +36 25 788 962
Fax: +36 25 788 984
Mobil: +36 30 490 9326
E-mail: info@ujdrogambulancia.hu
www.ujdrogambulancia.hu

Székesfehérvár - Egészségdokk Drogambulancia

EGÉSZSÉGDOKK Közhasznú Alapítvány
EGÉSZSÉGDOKK Drogambulancia

Brunner Tünde
8000 Székesfehérvár, Mártírok u. 2. I. em.
Mobil: +36 30 98 37 470
E-mail: drogambulancia@egeszsegdokk.hu
www.egeszsegdokk.hu

Szolnok

Szer-telen Fiatalokért Szolnok Közhasznú Egyesület (SZefiSZ)

5000 Szolnok, Batthyány u. 8. (rendelőintézet mögött)

Nyitvatartás:  péntek 16:30 órától 21:30 óráig.

A hét többi napján előzetes telefonos egyeztetés alapján Kozák Csaba áll rendelkezésre
a 20/ 348 – 0246  telefon számon.
http://szefisz.webnode.hu/egyuttmukodo-partnerek/drogterapia/
Az egyesület saját orvossal rendelkezik, kollégáik segítenek a KIMM Drogterápiás Otthonba való eljutásban.

Mosonmagyaróvár - DrogPont Szenvedélybetegeket Segítő Szolgálat

cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Kormos István ltp. 7.

telefon: +36-96/566-132

e-mail: info@drogpont.hu

web: www.drogpont.hu

Debrecen - Függő-Híd Egyesület a Szenvedélybetegekért

Cím: 4024 Debrecen Varga u. 1.

Telefon: (52) 349 920

Bekerülési feltételek klienseknek és hozzátartozóknak:

Kedves Ellátottak és Hozzátartozók!

Intézményünk fekvőbeteg-szakellátó és bentlakásos szociális intézmény. Fekvőbetegszakellátó intézményként krónikus ellátást végzünk, mely nem minősül sürgős ellátásnak. Az alábbi módon tudunk új ellátottat felvenni az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott, módosított rendelkezések alapján. Nem kórházból érkező beteg esetén: - előgondozás megtörténte (előgondozási dokumentáció, életrajz-drogkarrier felnőtt esetén, támogató és költőpénz nyilatkozatok, egyéb hozzájáruló és vállaló nyilatkozatok gyermek esetén) - negatív PCR típusú koronavírus teszt bemutatása, - beutaló, - a szükséges HIV/HEPA és tüdőszűrő lelet (mellkas-röntgen lelet) megléte, - a gondozottat hozzátartozó saját gépjárművel szállítja az intézménybe (gépjármű hiányában munkatársunk szállítja az intézmény betegszállító autójával). Kórházban, pszichiátriai aktív osztályon kezelt beteget az alábbi feltételek mellett tudunk átvenni: - negatív koronavírus-teszt bemutatása, - kórházi zárójelentés, - a kórházi átadást megelőzően 14 napig megelőző-elkülönítő elhelyezéséről a kórház nyilatkozata, - a szükséges HIV/HEPA és tüdőszűrő lelet (mellkas-röntgen lelet) megléte, mely vizsgálatokat a kórházi ellátás során, illetve más állami vagy magán szolgáltatónál elvégezték, - a gondozottat hozzátartozó saját gépjárművel szállítja az intézménybe (gépjármű hiányában munkatársunk szállítja az intézmény betegszállító autójával). Újonnan, nem kórházból érkező betegek 14 napig megelőző-elkülönítő elhelyezésben részesülnek az intézmény 2465 Ráckeresztúr, Madách u. 6. sz. alatti épületében külön személyzet segítségével. A 14 nap letelte után tudjuk szociális ellátásba is bevenni a gondozottakat a felvételi zárlat miatt.

Megértésüket köszönjük! Ráckeresztúr, 2020.05.18.

Az előgondozás idejét a kliens fizikai és szociális állapota, valamint az Otthon fogadóképessége határozza meg. Amennyiben nem történik meg a kliens elhelyezése a terápiás otthonok valamelyikében, a jelentkező várólistára kerül, illetve az iroda felajánlja részére egy további terápiás otthonba jutás lehetőségét.

Az előgondozási találkozások célja a leállás lehetőségében való hit megerősítése, a jelentkező döntésének segítése, információnyújtás és adminisztratív támogatás.

Az előgondozáson való részvételnek nem feltétele a szermentesség.

A kliensnek az előgondozási tervben meghatározott időpontokban kell jelentkeznie az irodában.

Az otthonba történő beköltözés előre megbeszélt naptári napon zajlik. Az otthonba a lejutást az otthon munkatársai és idősebb lakói segítik.

Előgondozóknak, bekerüléshez szükséges papírok:

1. Előgondozás megtörténte Jelen helyzetben az online előgondozás is felmerül lehetőségként, ha a személyes találkozás nem megoldható. Ebben az esetben az intézménybe kerüléskor az előgondozó papírok kitöltésre kerülnek a terápiás munkatársak által. Az előgondozás során a dokumentációkról, támogató nyilatkozatról és szükséges dokumentumokról a felvilágosítást meg kell adni a kliensnek és a hozzátartozónak. Az előgondozás részét képezi továbbra is: előgondozási dokumentáció nyomtatványok kitöltése, támogató és költőpénz nyilatkozatok kitöltése, felnőtt esetén életrajz-drogkarrier, gyermek esetén egyéb hozzájáruló nyilatkozatok (pl.: fénykép hozzájárulás, útiköltség hazamenetel esetén, stb.) 2. PCR teszt beszerzése - A beutalót kiállító, járóbeteg illetve alapellátó orvos tud tesztet levenni. Kapnak is teszteket az államtól. Ebben az esetben ingyenes a kliensnek és családjának. Lehetőség szerint meg kell próbálni, hogy segítsenek ebben, ha nem akkor jön a többi opció. - Synlab magánban végez ilyeneket a Mammutban, Győrben, Miskolcon, Debrecenben és hamarosan Budaörsön https://www.synlab.hu/partnereink/hirek/elinditjuk-a-privat-koronavirusvizsgalatokat-a-lakossag-szamara Ez 32. 000 Ft-ba kerül a kliensnek. Rászoruló kliens esetén a RRA (Református Rehabilitációs Alapítvány) kell írni egy támogatási kérelmet, ebben az esetben kifizetjük a teszt díját a kért számla ellenében, velük van szerződése az intézménynek. A vizsgálat helyszínén a megjelent személy vagy hozzátartozója fizet. - Groupama felszíni parkolójában végeztethető autós gyorsteszt (PCR). 72 órán belül eredmény, kb. 27. 000 Ft-ba kerül. DriveCell Systems Zrt. végzi. Velük nem állunk kapcsolatban, itt kizárólag a kliens általi finanszírozás működik. https://www.tesztallomas.hu/arazas A felsorolás példaszerű. A felsoroltakon kívül bármely más magánszolgáltató PCR tesztje elfogadásra kerül részünkről. Ebben az esetben rászorultságra tekintettel díjat nem tudunk megtéríteni. 3. Beutaló Háziorvosi, szakorvosi (járóbeteg), illetve kórházi ellátásból érkező betegek esetén kórházi zárójelentés 4. HIV/HEPA szűrés 2020. május 4-től folyamatosan nyílnak meg az egészségügyi szolgáltatások a lakosság számára. Ezért az igazolás/lelet már nem csak magánszolgáltatókon keresztül szerezhető be. 5. Tüdőszűrő lelet/mellkasröntgen 2020. május 4-től folyamatosan nyílnak meg az egészségügyi szolgáltatások a lakosság számára.

Ezért a lelet már nem csak magánszolgáltatókon keresztül szerezhető be.

Várólista:

 1. EV21AR - V
 2. JL58AD V
 3. ET83IS - V
 4. ÉO03AI - D
 5. EC03ET
 6. OB76AN
 7. AV10LR
 8. ÁL49ÁN
 9. UC80ÁO
 10. AO70YT
 11. ZA37UO
 12. A7UTM1
 13. AA59YT

 

otthonról tartalom

Drogproblémád van?
Szeretnél róla valakivel beszélni?
Keresd a "drogszakember"-t!
Minden hétköznap megtalálod Skype-on 16-18 óráig ingyen, "drogszakember" néven...

 

”banner”