Ráckeresztúri Drogrehabilitációs Központ | Pedagógus továbbképzés
942
page,page-id-942,page-child,parent-pageid-949,page-template-default,ajax_leftright,page_not_loaded,boxed

Pedagógus továbbképzés

 

Pedagógus továbbképzés:

Drogprevenció és személyiségfejlesztés elősegítése az iskolákban
A drogprevenció iskolai gondozási-kezelési lehetőségei

A Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Missziója  akkreditált továbbképzéseket tart drogprevenció témakörben pedagógusok részére.

A program 60.000 Ft-ba kerül. Erre a lehetőségre szeretnénk felhívni a figyelmét, szeretettel várjuk a téma iránt elkötelezett pedagógusokat.

A képzések Ráckeresztúron vannak, egy felújított épületben, ahol 12 fő részére vendégszobák is rendelkezésre állnak, teljes ellátással.

A képzéssel kapcsolatos minden információ az alábbi hirdetésben olvasható.

Üdvözlettel: Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Missziója

 

Szeretettel hívjuk és várjuk a kötelező továbbképzési óraszámba beszámítható drogprevenciós pedagógus továbbképzésünkre.

Drogprevenció és személyiségfejlesztés elősegítése az iskolákban
A drogprevenció iskolai gondozási-kezelési lehetőségei

Nyilvántartási szám:  23/18/2014
A továbbképzés óraszáma: 60 óra
Képzés költsége: 60.000- Ft/fő
Szállás, étkezés, teljes ellátással: 5.000- Ft/fő/nap
Helyszín: 2465 Ráckeresztúr, Dózsa u. 4.
Időpont: 2017. november 8-10.

A továbbképzés célja:
A résztvevők alapvető addiktológiai ismeretekhez jussanak, tanulják meg a drogfogyasztás felismerésének szempontjait és megnyilvánulásait. Elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítsanak el a segítésben alkalmazható módszerek, eszközök, technikák használatára.
A tanárokat képessé kívánjuk tenni arra, hogy a drog és függőség kérdései, s a hozzá kapcsolódó rizikók megbeszélhetővé váljanak iskolai környezetben is, hogy a fiatalok védekező készségei megerősödhessenek. A pedagógusok a tanult készségeket egyéb tanórai és pedagógiai helyzetekben is felhasználva váljanak nyitottabbá és felkészültebbé az iskola egészségfejlesztési feladatai iránt.
A résztvevők ismerjék a drogok fajtáit, hatásait, a szerhasználat kialakulását, a drogkarrier lefolyását, következményeit, a szerhasználattal összefüggő személyiségzavarokat, azt, hogy mikor tekintjük a szerhasználatot betegségnek. Ismerjék a drogmegelőzés és gyógyítás, valamint az esetmegbeszélés, szupervízió működésének módszereit.
Legyenek képesek a személyközpontú megközelítés – empátia, tolerancia, kongruencia, spontaneitás – helyzetnek megfelelő tudatos alkalmazására, a non-direktivitás, a motivációs interjú használatára. Legyenek képesek a hivatásszerepben megtapasztalt (érzelmi, magatartási, életvezetési, kapcsolati) probléma helyzetek reális észlelésére, reflektálására, illetve feldolgozására, a kollegiális szakmai együttműködés használatára.

A pedagógusok eszköztelenek a drogprevenciós foglalkozások megtartására.
A diákok lelki problémáinak kedvező irányú befolyásolására a pedagógusképzés nem készíti fel a tanárt. Az érett személyiség kialakulásának egyik legfontosabb színtere az iskola, ezért azok egészségfejlesztő szerepe egyre hangsúlyosabb. E továbbképzés a drogprevenciós tevékenység bevezetésére alkalmas szemlélettel és módszerekkel ismerteti meg a résztvevőket.
A képzés 30 órás bentlakásos (10 óra elmélet és 20 óra gyakorlat), majd 30 órás esetmegbeszélő részből áll. Az elmélet felöleli az addiktológia és a drogmegelőzés kérdésköreit. A képzés különlegessége, hogy a megszerzett ismeretek és készségek napi alkalmazásában is segíti a pedagógust.  A második 30 órában a résztvevők személyközpontú esetmegbeszéléseken kapnak segítséget konkrét drogprevenciós tapasztalataik feldolgozásához.
A követelmények jellege miatt (/ön/reflektivitás, készségbeli fejlődés) szokványos záró vizsgaforma nem alkalmazható. A kiértékelés alapja a csoportban zajló kölcsönös visszajelentések rendszere.
A résztvevők 20 kérdésből álló tételsor alapján (addiktológiai alapismeretek, megelőzés és kezelés eszköztárának és lehetőségeinek elsajátítása) tesznek vizsgát a továbbképzés elméleti anyagából, mely a problematika megértését helyezi a fókuszba.
2 – 3 oldalas (másfeles sorköz, 12-es betűméret) házi dolgozatot készítenek, mely
A) saját drogprevenciós munkából eset feldolgozás
B) drogprevenciós elméleti probléma kifejtése
C) drogprevenciós témából szabadon választott probléma gyakorlati megközelítésű feldolgozása úgy, hogy az tükrözze a megszerzett ismereteket és a pedagógus saját szakmai önreflexióját.
Záró (3 – 5 oldalas, másfeles sorköz, 12-es betűméret) dolgozatot írnak, mely a drogprevenciós továbbképzésről írt önreflektív elemzés.
A tanúsítvány kiadásának feltétele az elméletből letett sikeres vizsga, a dolgozatok beadása és a továbbképzésen való 90%-os részvétel.

Jelentkezés a következő linkre kattintva:

https://goo.gl/forms/x7kWlXRmYjW7aBLa2

További információ kérhető a 06-30-314 3417 számon, vagy a tovabbkepzes@kimm.hu email címen

Ossza meg másokkal is...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone