Tészta:
Hozzávalók: 15 dkg liszt, 6 dkg cukor, 6 dkg vaj, 1 teáskanál sütőpor, 1 egész tojás, fél narancs reszelt héja
Elkészítése:
- A vajból, cukorból, tojásból, narancshéjból, lisztből tésztát állítok össze.
- Fólia között kinyújtom.
- Tortaformába fektetem, amit előzőleg sütőpapírral kibéleltem.
- A nyers tésztát villával kicsit néhány helyen megszurkálom
- 175 C fokos, előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.
- Miután kivettem, hűlni hagyom a tésztát.
Diós réteg:
Hozzávalók: 15 dkg cukor, kb. 1 dl tejszín, fél narancs reszelt héja és leve, 20 dkg darált dió
Elkészítése:
- A cukrot a tejszínnel összekeverem.
- Ebbe a „szörpbe” belereszelem a narancs héját és belekeverem a ledarált diót és a narancs levét.
- Felforralom a masszát, majd lehűtőm.
- Kihűlten a tésztára simítom.
- Hűtőben kb. negyedórát pihentetem.
Almás krém:
Hozzávalók: 3 dl almalé, 1 csomag vaníliás puding, 5 dkg cukor, 2 db reszelt alma, 4 dl hideg felvert habtejszín, pár csepp citrom leve, 1 csomag habfix, 1 kávéskanálnyi őrölt fahéj
Elkészítése:
- Összeforralok 2 dl almalevet a cukorral és reszelt almával.
- Besűrűsítem 1 dl almalében elkevert pudinggal, és együtt is felforralom.
- Belehintem a fahéjat, belecsepegtetem a citromlevet.
- A kihűlt masszába óvatosan beleforgatom a felvert tejszínt.
- Lágyan a tortára kenem.
- A kész tortát a formájában egy éjszakán át hidegben tartom.
- Másnap díszítem.