Küldetésünk

Európában, az Egyesült Államokban és Kanadában szerzett személyes tapasztalatok beépítésével egy önsegítő elemeket használó terápiás közösségi modellre találtunk. A munkatársak segítő attitűdjének a rogersi nondirektivitás, a pozitív pszichológia megoldáskereső szemlélete és a keresztyén értékek megélése ad keretet.

A külső keretek is alakultak 35 év alatt. Kétszer kellett nagyobb épületbe költöznie a programnak. Jelenleg több új és korszerű épületben, 35 felnőtt és 30 serdülő férőhely áll a drogos fiatalok rendelkezésére. Elő- és utógondozó program, hozzátartozói csoport, félutas ház és prevenciós programok kapcsolódnak munkánkhoz.

Mára a Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Drogterápiás Otthona (Ráckeresztúr), a Fiatalkorúak Drogterápiás Otthona (Ráckeresztúr), a Válaszút Misszió (Budapest), az Újváros Drogambulancia (Dunaújváros) és a Tisztás Közösségi Hely (Budapest) egy hálózatként működik a szenvedélybeteg-ellátás területén.

 

A 35 esztendős szolgálat jelentős tapasztalatokkal bír, de a fejlődés és a változás elvét magunkra vonatkozatva is fontosnak tartjuk.

 

Küldetésünk, hogy a függőségek rabságában szenvedőknek megmutassuk, hogy a józanság eszköz egy teljesebb élet felépítéséhez, és fejlesszük őket az ehhez szükséges készségekben, elkísérve őket életüknek eme nehéz szakaszán.

Keresztyén meggyőződésünkből fakadóan küldetésünknek tekintjük, hogy – személyes életünket és példánkat eléjük tárva – a segítségért hozzánk fordulók életében Isten szabadító evangéliuma gyakorlati valósággá váljon.

 

Erdős Eszter
intézményvezető
református lelkész

otthonról tartalom

Drogproblémád van?
Szeretnél róla valakivel beszélni?
Keresd a "drogszakember"-t!
Minden hétköznap megtalálod Skype-on 16-18 óráig ingyen, "drogszakember" néven...

 

”banner”