Almáspite új ruhája

Tészta:

Hozzávalók: 15 dkg liszt, 6 dkg cukor, 6 dkg vaj, 1 teáskanál sütőpor, 1 egész tojás, fél narancs reszelt héja

Elkészítése:

  1. A vajból, cukorból, tojásból, narancshéjból, lisztből tésztát állítok össze.
  2. Fólia között kinyújtom.
  3. Tortaformába fektetem, amit előzőleg sütőpapírral kibéleltem.
  4. A nyers tésztát villával kicsit néhány helyen megszurkálom
  5. 175 C fokos, előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.
  6. Miután kivettem, hűlni hagyom a tésztát.

Diós réteg:

Hozzávalók: 15 dkg cukor, kb. 1 dl tejszín, fél narancs reszelt héja és leve, 20 dkg darált dió

Elkészítése:

  1. A cukrot a tejszínnel összekeverem.
  2. Ebbe a „szörpbe” belereszelem a narancs héját és belekeverem a ledarált diót és a narancs levét.
  3. Felforralom a masszát, majd lehűtőm.
  4. Kihűlten a tésztára simítom.
  5. Hűtőben kb. negyedórát pihentetem.

Almás krém:

Hozzávalók: 3 dl almalé, 1 csomag vaníliás puding, 5 dkg cukor, 2 db reszelt alma, 4 dl hideg felvert habtejszín, pár csepp citrom leve, 1 csomag habfix, 1 kávéskanálnyi őrölt fahéj

Elkészítése:

  1. Összeforralok 2 dl almalevet a cukorral és reszelt almával.
  2. Besűrűsítem 1 dl almalében elkevert pudinggal, és együtt is felforralom.
  3. Belehintem a fahéjat, belecsepegtetem a citromlevet.
  4. A kihűlt masszába óvatosan beleforgatom a felvert tejszínt.
  5. Lágyan a tortára kenem.
  6. A kész tortát a formájában egy éjszakán át hidegben tartom.
  7. Másnap díszítem.