Citromkrémmel töltött habcsók

Hozzávalók:

Habcsók: 4 db tojásfehérje (lemérni, hány g), porcukor – tojásfehérje grammonkénti súlyához 1,7 g (100 g tojásfehérjéhez 170 g porcukor), csipet só

Citromkrém: 4 db tojássárgája, 130 g kristálycukor, 2 db kezeletlen héjú citrom reszelt héja, 70 ml citromlé, 80 g hideg vaj (nem margarin!)

Linzeralap: 300 g sima liszt, 200 g margarin, 100 g porcukor (átszitálva), 1 db tojássárgája, 1 db kezeletlen héjú citrom reszelt héja

Elkészítés:

1. Habcsók: A hozzávalókat habbá verem, addig verem, amíg az összes cukorkristály fel nem oldódik (eltart egy jó pár percig). Ezután csillagcsővel felszerelt habzsákba töltöm, sütőpapírral bélelt tepsibe lyukas közepű köröket készítek. 90 fokon kb. 2-2,5 órát szárítom.

2. Krém: Tojássárgáját + cukor + citrom héját világosra kavarom, majd hozzáadom a citromlevet. Kislángon, állandó kevergetés mellett első bugyborékolásig (80 fokig) főzöm. Ebbe a forró krémbe belekavarom a hideg vajat. Átszűröm, fóliával letakarva hagyom kihűlni.

3. Linzer: A tészta hozzávalóit összegyúrom, befóliázva kb. 30 percre hűtőbe teszem (ebben a szabad 30 percben készítem el a krémet). Lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagságúra kinyújtom, 6 cm átmérőjű kör alakú formával kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, 175 fokon megsütöm.

4. Összerakás: Ha minden elkészült, a krém kihűlt, akkor a krémet habzsákba töltöm, kicsi lyukat vágok csak a zsákra. A habcsók aljára kevés krémet nyomok körbe, ezzel ragasztom a linzerre. A közepébe pedig krémet nyomok. Én egy órára hűtőbe teszem, hogy a krém szilárduljon. Utána érdemes száraz, hűvös helyen tárolni, hogy a habcsók száraz maradjon.