(Saját recept)
Diós Tarte: (16 db-hoz) 480 g finomliszt, 80 g őrölt mandula, 240 g hideg vaj, 160 g porcukor, 2 db L-es tojás, 2 csipet só
A száraz hozzávalókat egybe mérem és elkeverem. Hozzáteszem a hideg, kockára vágott vajat, majd morzsás állagúra gyúrom. Ezután mehet hozzá az egész tojás és egyneművé gyúrom. Két részre osztom a kész tésztát és két sütőpapír között egyenlő vastagságra nyújtom. (kb. 2-2,5 mm). FONTOS: nem kell plusz lisztet használni a nyújtásnál! 2-3 órára fagyasztóba tesszem, majd kiveszem, és tartegyűrűvel kiszúrom az alját, majd a másik tésztából a szélét vágom és illesztem össze. A tarte alját megszúrom villával, majd 160 fokos sütőben 20-25 percet sütöm. (Míg melegszik a sütő, a tarte-at betesszük a hűtőbe.)
Áfonyalekvár: 200 g áfonyalekvár, pár szem friss áfonya
Étcsokis mousse: 100 g étcsokoládé, 2 db tojássárgája, 30 g kristálycukor, 1 dl tej, 2 dl habtejszín, 5 g zselatinpor, 25 g hideg víz
A tejet forralóedénybe teszem és melegíteni kezdem. A tojássárgáját a kristálycukorral alaposan elkeverem. A forró tejet hozzáöntöm a tojásos masszához, alaposan kevergetem, majd az egészet visszaöntöm a forralóedénybe. Megfőzőm. Leveszem a tűzről és hozzáadom az étcsokoládét, hagyom kicsit megolvadni benne, majd egyneműre keverem. Félreteszem, míg langyos/szobahőmérsékletű nem lesz (kb. 25-30 perc). A hideg habtejszínt elkezdem felverni (figyelni kell, hogy ne verjük túl keményre, olvadt fagyi állagú). Ehhez a habhoz hozzáadom a főzött csokikrémet. A felduzzasztott zselatint hozzáöntöm, és jól elkeverem.
Összeállítás: A tarte tésztát félig megtöltöm a csokikrémmel. A csokikrém tetejére öntöm az áfonyalekvárt. A tetejét szép egyenesre elhúzom és hűtőben pihentetem. Tetszés szerint lehet díszíteni csokival, tejszínhabbal, áfonyahabbal.
Jó étvágyat hozzá.