Francia mákos

Hozzávalók:

120 g liszt, 6 db tojás, 3 ek víz, 0,5 dl étolaj, 1 kk sütőpor, 95 g őröletlen mák

Krém: 3 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 35 dkg vaj, 2 cs. vaníliás pudingpor, 7 dl tej

Tetejére: 15 dkg dió

Mézes laphoz: 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1 ek méz, 7,5 dkg vaj, 3 tojás, 1 kk. szódabikarbóna

Mákos piskóta:

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a vizet, az olajat és a mákot is. A tojások fehérjét habbá verjük, felváltva a sütőporral elkevert liszttel, beledolgozzuk a mákos keverékbe. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon, világosra sütjük.

A mézeslap hozzávalóit összedolgozzuk, és két lapot sütünk.

Krém:

A tojássárgáját habosra keverjük a vajjal. A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük. Ha langyosra hűlt, a tojásos vajjal kikeverjük.

Összeállítás:

mézeslap> krém> mákos piskóta> krém> tetejére darabokra vágott, serpenyőben megpirított dió / olvasztott csokoládét csurgatni vagy pirított cukrot.

Jó étvágyat!