Mimóza szelet

Mimóza szelet

Tészta: 50 dkg liszt, 20 dkg margarin, 3 tojássárgája, 10 dkg porcukor, 4 evőkanál tejföl, 1 csomag sütőpor

Krém: 2,5 dl tej, 4 evőkanál liszt, 25 dkg vaj, 1 citrom reszelt héja és leve, 20 dkg porcukor, 8 evőkanál baracklekvár

Készítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipóba osztjuk, majd 4 lapot kell belőle sütni, a lapok maradjanak világosak, mert ha megpirul a tészta, akkor nagyon ki fog száradni.

A sütési idő kb. 12-15 perc (A tepsi mérete kb. 24 x 39 cm) 

A krémhez a liszthez apránként hozzáadjuk a tejet, csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük, ha kész, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadjuk a citrom levét és a héját. A kihűlt krémet és a vajas krémet összekeverjük egymással. 

Az első lapra rákenjük a krém felét, a második lapra kenjük a lekvárt. A harmadik lapra kerül a krém másik fele. A negyedik lappal zárjuk a süteményt. A tetejét porcukorral kell megszórni. A süteményt másnap kell szeletelni.