MRE KIMM Drogterápiás Otthona

MUNKATÁRSAINK

erdos_eszter

Erdős Eszter

Intézményvezető

Dr. Sineger Eleonóra

Pszichiáter

Salamon Sarolta

Programvezető

Barcs Gábor

Mentor – pszichológus

Barcs Gábor vagyok. 2015-ben kezdtem el foglalkozni drogfüggőkkel és hozzátartozóikkal. Eleinte tűcsere programban és hozzátartozói csoportban végeztem önkéntes munkát. 2017 óta dolgozom a felnőtt házban mentorként. Szakmámat tekintve pszichológus vagyok, 2018-ban szereztem meg a diplomámat a Károli Gáspár Református Egyetemen. Jelenleg a Magyar Családterápiás Egyesületnél képződöm, családterápiát tanulok.

Búzás István

mentor – okleveles szociális munkás, addiktológiai konzultáns

hamarosan…

Czerjak Mihály

mentor – szociális munkás, családterapeuta jelölt

hamarosan…

Kocsis Attila

mentor – felekezeti közösségszervező hallgató

hamarosan…

Kozák Balázs

mentor- zenész

1988. március 11-én, Szolnokon születtem, egy alkoholizmussal erősen terhelt családba. Édesapám alkoholizmusa következtében családunk széthullt, minden, amit szüleim felépítettek, megsemmisült.
Tizenkét éves voltam, amikor utolsó mentsvárként Apám elment gyógyító hétre Dömösre, a Magyar Kékkereszt Egyesülethez. Innentől gyökeresen megváltozott az életünk. Azon szerencsés emberek közé tartozom, akik nemcsak az addikció árnyoldalait tapasztalhatták meg, hanem azt is, hogy van kiút és újrakezdés.
Szüleim felszámolták vállalkozásaik maradványait, és létrehoztak egy egyesületet: szenvedélybetegséggel érintett fiatalokkal kezdtek el foglalkozni szolgálatból és hálából. Ebbe csöppentem bele én is tizennégy évesen. Lett harminc testvérem…
Tizennyolc évesen felkerültem Budapestre. Zenészként tevékenykedtem, majd jött a saját kálváriám – helyettem nem tudott édesapám megtérni. A zenész évek alatt folyamatosan nőtt az űr a lelkemben, ami aztán depresszióba, és erre megoldásként online-játék-függésbe torkollott. Minden kapcsolatomat felégettem, 3,5 évig egy 8. kerületi lakásba voltam bezárva magammal és az elhanyagolt testemmel, lelkemmel. Rájöttem, lehet még rosszabb, ez nem csak egy álom (híztam 45 kilót).
Annyit tudtam, hogy egyedül nem fog menni, és elkezdtem lépkedni, illetve elfogadni a kinyújtott kezeket. Egy ilyen kéz volt a drogmisszió is, segítve épültem, köszönöm.

Ma Érden lakom egy családi házban, feleségemmel és 3 gyermekünkkel.

Nerada Mátyás

mentor – szociális munkás

Nerada Mátyás vagyok, az Mre Kimm rehabilitációs munkatársa. Budapesten élek feleségemmel és két kamasz fiammal.

Közel három évtizede foglalkozom szenvedélybeteg, ill. drogfüggő fiatalok ambuláns és bentlakásos kezelésével, eltereléssel, egyéni esetkezeléssel, szülői, hozzátartozói tanácsadással, iskolai drogprevencióval és utógondozással.

A szenvedélybetegségről, függőségről azt gondolom, hogy az esetek döntő többségében a családok, az emberi kapcsolatok betegsége, egy szociálisan tanult viselkedési forma, egy rossz eszközökkel megválasztott öngyógyítási kísérlet. 

Ezek az elakadások a korai gyermekkorban gyökereznek és fiatal felnőttkorban fejtik ki hatásukat. 

Ezek az elakadások a Te helyzetedben is megtalálhatók, megérthetők, elhalványíthatók, felülírhatók és ha dolgozol önmagadon, ha akarsz változni, felépíthetsz egy szermentes életet, amiben elérheted amit szeretnél, vagy amit érdemes.  

Viszont az elmúlt évtizedekben, számtalan olyan fiatallal és hozzátartozóval beszélgettem, akik utólag, sok-sok végigkínlódott év után már érzik, hogy mennyi minden másként alakulhatott volna és bőségesen megérte volna, ha időben a leghatékonyabb lehetőségeket választják. De akkor időben, nem tették meg! Ma, ők már pontosan látják, sőt tudják, hogy az igazán nagy károkat a ki nem használt lehetőségek jelentik.

Éppen ezért az a javaslatom, hogy Te se várd meg az igazi mélypontot, minél előbb kérj segítséget, mert minél előbb elindulsz a felépülés útján, annál kedvezőbb helyzetből kell talpra állnod.

Stefkó Ernő

mentor – felekezeti szociális munkás hallgató

hamarosan…

Zsindey Ferenc

mentor – okleveles szociális munkás, családterapeuta jelölt, life coach

hamarosan…

Veres Tamás

foglalkoztatás koordinátor

hamarosan…

Bódi Krisztián

Konyhakoordinátor

15 évvel ezelőtt gyógyultam a ráckeresztúri otthon felnőttrészlegén. Megtértem, és ez fontos számomra. Jelenleg a tinirészlegen dolgozom mint konyhakoordinátor. Egy gyermekem van.

Krepsz János

gazdasági vezető – közgazdász

Dr. Németh-Benke Boglárka

jogász

2016-ban végeztem jogászként a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, majd 2019-ben családjogi szakjogász diplomát szereztem az ELTE-n. Férjemmel Ráckeresztúron élünk.

2012. májusa óta dolgozom a Misszióban. A hatósági ügyeket intézem, munkaügyet, ellenőrzéseket, adatkéréseket. E mellett hatósági és jogi ügyekben nyújtok segítséget a gondozottaknak ügyvédet nem igénylő esetekben.

Raffaelné Szalkai Panka

támlak vezető – szociális munkás

1999-ben csatlakoztam a drogmisszóhoz, azóta sok különböző “poszton” segíthettem az itt folyó gyógyító munkát. Immár szociális munkásként, a terápia utáni időszakot kísérem végig mindazoknál, akik a védett környezetben maradás mellett döntenek. Igyekszem mindenki számára személyre szabott segítséget nyújtani, akár szükség szerinti társszakmák bevonásával.

Majer Tiborné

pályázati ügyintéző

Pályázati ügyintézőként tevékenykedem az intézményben. Több mint 20 éve foglalkozom civil szervezetekkel, illetve pályázatkészítéssel. Végzettségem szerint közgazdász vagyok, ami nagyban megkönnyíti a pályázatok költségvetésének elkészítését, illetve az elszámolások összeállítását.

Sőrés Csilla

élelmezésvezető – adminisztrátor

Az élelmezési adminisztrációs feladatokat látom el, a pedagógus- és szociális továbbképzések adminisztrációs feladataiban segítek, valamint a szigorú számadású nyomtatványokat kezelem.

Sevella Erzsók

asszisztens

2018-ban kerültem a Drogmisszióhoz. Pályázati és egyéb szakmai szövegek szerkesztésével, valamint írásbeli kommunikációval foglalkozom az intézményvezető asszisztenseként.

Vízi Bernadett

pénztáros

Pénzügyi- és számviteli ügyintézőként dolgozom a Misszióban.
Hosszú volt az út idáig, míg azt a munkát végezhetem, amit szeretek.
2003-ban diplomáztam a Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Karán. 2 év múlva pályaelhagyó lettem, gazdasági vonalon folytattam tanulmányaimat.

2020 óta dolgozom a Misszióban. Itt együtt van jelen az életemben a segítő tevékenység és a gazdasági életben betöltött szerep.

Hiszem azt, hogy a Gondviselés mindenki életében jelen van, semmi nem történik véletlenül.

Csapó Barnabás

karbantartó

Karbantartóként dolgozom a Misszióban. Baracskán élek a feleségemmel. Szeretem átadni a klienseknek azt a gyakorlati tudást, amit a hosszú évek alatt megszereztem.

Miért drogozik egy 12 éves? Rehabon lévő gyerekek vallanak

Jóval több kábítószerfüggő tizenéves van ma Magyarországon, mint tíz évvel ezelőtt. A jelenség hátterében az áll, hogy megjelent a piacon a biofű, melynek grammja 500 forint, vagyis uzsonnapénzből is könnyedén megvásárolható. Valahogy így tettek azok a fiatalok is, akikkel a ráckeresztúri rehabon találkoztunk. Történeteik nagyon különbözőek, de egy biztos, mindannyian gyógyulni szeretnének.

Elolvasom

2021 Minden jog fenntartva!

Készítette: Bódi Tamás