KALLÓDÓ IFJÚSÁGOT MENTŐ MISSZIÓ

FRISS HÍREK

Küldetésünk, hogy a függőségek rabságában szenvedőknek megmutassuk, hogy a józanság eszköz egy teljesebb élet felépítéséhez, és fejlesszük őket az ehhez szükséges készségekben, elkísérve őket életüknek eme nehéz szakaszán.

Iskolai prevenciót indít a VASZA a fővárosban

A Válaszút A Szenvedélybetegekért Alapítvány a Városi Civil Alaphoz benyújtott sikeres pályázata révén 20 budapesti középiskolás osztályhoz jut el prevenciós célú foglalkozásaival a 2024/25-ös tanévben.

A Válaszút a Szenvedélybetegekért Alapítvány 2024 őszén és 2025 tavaszán ingyenes kompetenciafejlesztő prevenciós foglalkozásokat tart budapesti középiskolákban,
14-18 éves diákok számára. Az alapítvány alapvető célja, hogy a szerhasználat, illetve a viselkedési függőségek (pl. online-játék-, képernyőfüggés) által veszélyeztetett fiatalok életminősége javuljon. A két szakember által vezetett, egészségfejlesztési célú, önismereti, kompetenciafejlesztő 2×45 perces interaktív foglalkozások szándéka: megismertetni a függőség fogalmát, annak lehetséges formáit, továbbá azokat a kompetenciákat, melyek segítenek a diákoknak személyiségüket stabilabbá, ellenállóbbá tenni.

A Covid-járvány óta elmúlt évek gyakorlati tapasztalatai szerint a fiatalok életére még jellemzőbbé vált az elmagányosodás, a személyes kapcsolatok mennyiségének csökkenése és minőségének gyengülése, ezzel szemben az online térbeli jelenlét, ezáltal a függőség veszélyének erősödése. Emiatt egyre fontosabbá válik a serdülő korosztály felkészítése a függőségek okozta veszélyekre.

A foglalkozások a Városi Civil Alap keretében, „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” 2024. címen (pályázati kód: VCA-KP-1-2024/4-001502) valósulnak meg.

(Fotó: Freepik)

2021 Minden jog fenntartva!

Készítette: Bódi Tamás