KALLÓDÓ IFJÚSÁGOT MENTŐ MISSZIÓ

FRISS HÍREK

Küldetésünk, hogy a függőségek rabságában szenvedőknek megmutassuk, hogy a józanság eszköz egy teljesebb élet felépítéséhez, és fejlesszük őket az ehhez szükséges készségekben, elkísérve őket életüknek eme nehéz szakaszán.

Kreditpontot adó őszi képzéseink: drogprevenció és drogterápia

Szeretettel hívjuk és várjuk kreditpontot adó, akkreditált képzéseinkre! Képzések helyszíne: 2465 Ráckeresztúr, Dózsa u. 4. A továbbképző központ a drogmisszió részlegeként drog- és alkoholmentes.

  1. Drogprevenciós továbbképzés
    pedagógusoknak és a szociális szférában dolgozóknak

 

Drogprevenció és személyiségfejlesztés elősegítése az iskolákban.
A drogprevenció iskolai lehetőségei.

Drogprevenció és személyiségfejlesztés elősegítése a tinédzser és fiatal felnőtt korosztályban. A drogprevenció lehetőségei a szociális területen

Pedagógus továbbképzés adatai:
Nyilvántartási szám: PED/944-12/2019
A továbbképzés óraszáma: 60 óra

Szociális továbbképzés adatai:
Engedélyszám: T-07-024-2020
A továbbképzés kreditértéke: 50 pont

Időpont: 2022. október 4-6. és a résztvevőkkel egyeztetett időpontokban 3 x egynapos esetmegbeszélés

A képzés költsége: 60.000 Ft

Teljes ellátás: 8.000 Ft/nap. Étkezés: reggeli, ebéd, vacsora, kávé és a szünetekben büfé. Elhelyezés igény szerint a képzés helyszínén, 1-4 ágyas szobákban.

Egyéb szállás egyénileg szervezhető, vagy a képzés bejárással is megoldható – a helyszín Budapesttől 35 km-re található.

 A drogprevenciós továbbképzés résztvevői alapvető addiktológiai ismeretekhez jutnak, megtanulják a drogfogyasztás felismerésének szempontjait és megnyilvánulásait. Elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítanak el a segítésben alkalmazható módszerek, eszközök, technikák használatára.

A továbbképzés a szakembereket képessé teszi a drog és függőség kérdései, s a hozzá kapcsolódó rizikók megbeszélésére iskolai környezetben is, ezáltal a fiatalok védekező készségei megerősödhetnek. A pedagógusok a tanult készségeket egyéb tanórai és pedagógiai helyzetekben is felhasználva felkészültebbé és nyitottabbá válnak az iskola egészségfejlesztési feladatai iránt.

 

Drogprevenciós képzésünkre az alábbi linkre kattintva jelentkezhet:

https://forms.gle/rEgcs6vVVrGiUhTMA

További információ: 06-30-314-3417, tovabbkepzes@kimm.hu

 

  1. Portage képzés – terápiás közösségi modell a gyakorlatban
    a szociális és a humán szférában dolgozó szakemberek számára

Kanadai gyökerű fejlesztő életprogram – terápiás közösségek, lakóotthonok, rehabilitációs otthonok, kollégiumok, életközösségek stb. – kezelési manuálja.

Szociális továbbképzés adatai:
Engedélyszám: T-07-032/2019
A továbbképzés kreditértéke: 45 pont

Időpont: 2022. október 17-21. + 1 nap (6 órás esetmegbeszélő alkalom a résztvevőkkel egyeztetett időpontban)

A képzés költsége: 60.000 Ft

Teljes ellátás: 8.000 Ft/nap. Étkezés: reggeli, ebéd, vacsora, kávé és a szünetekben büfé. Elhelyezés igény szerint a képzés helyszínén, 1-4 ágyas szobákban.

Egyéb szállás egyénileg szervezhető, vagy a képzés bejárással is megoldható – a helyszín Budapesttől 35 km-re található.

Kiknek ajánljuk a Portage képzést?

A képzés a szociális szakemberek eszköztárát hivatott bővíteni a kliensmunka területén; a Portage modell bevezetésére alkalmas szemlélettel és módszerekkel ismerteti meg a résztvevőket. A Magyarországon drogterápiás otthonokban sikerrel használt módszer rugalmassága biztosítja a különböző szakterületeken való adaptálását, bevezetését.

 

Portage képzésünkre az alábbi linkre kattintva jelentkezhet:

https://forms.gle/8u26qkWxQnA6WNft8

További információ: sevella.erzsok@diakonia.hu

 

A képzések helyszíne: 2465 Ráckeresztúr, Dózsa u. 4. A továbbképző központ a drogmisszió részlegeként drog- és alkoholmentes.

A továbbképzések védettségi igazolvánnyal látogathatók, az aktuális járványügyi szabályok betartása mellett.

2021 Minden jog fenntartva!

Készítette: Bódi Tamás