KALLÓDÓ IFJÚSÁGOT MENTŐ MISSZIÓ

FRISS HÍREK

Küldetésünk, hogy a függőségek rabságában szenvedőknek megmutassuk, hogy a józanság eszköz egy teljesebb élet felépítéséhez, és fejlesszük őket az ehhez szükséges készségekben, elkísérve őket életüknek eme nehéz szakaszán.

Kreditpontot adó Portage képzés 2022. október 17-21.

A kanadai Portage modell drogbetegek – önsegítő elemeket hangsúlyozó, kognitív és viselkedésterápiás manuálokat használó – kezelési modellje.

Portage képzés a szociális és a humán szférában dolgozó szakemberek számára

Szeretettel hívjuk és várjuk kreditpontot adó, akkreditált képzésünkre!
Kanadai gyökerű fejlesztő életprogram – terápiás közösségek, lakóotthonok, rehabilitációs otthonok, kollégiumok stb. – kezelési manuálja.
Időpont: 2022. október 17-21. + 1 nap (6 órás esetmegbeszélő alkalom a résztvevőkkel egyeztetett időpontban)
A szociális továbbképzés adatai:
EngedélyszámT-07-032/2019
A továbbképzés kreditértéke: 45 pont
A képzés költsége: 60 000 Ft
Teljes ellátás: 8.000 Ft/nap Étkezés: reggeli, ebéd, vacsora, kávé és a szünetekben büfé.
Elhelyezés igény szerint a képzés helyszínén, 2-4 ágyas szobákban.
Egyéb szállás Martonvásáron vagy Tordason egyénileg szervezhető, a képzés bejárással is megoldható – a helyszín Budapesttől 35 km-re található.
Rászorulók fizetési kedvezményt kérhetnek, a drogterapia@reformatus.hu e-mail-címre küldött írásbeli kérelmet alapítványunk anyagi lehetőségei szerint tudjuk figyelembe venni.
Helyszín: 2465 Ráckeresztúr, Dózsa u. 4. A továbbképző központ a drogmisszió részlegeként drog- és alkoholmentes.
A kanadai Portage modell drogbetegek – önsegítő elemeket hangsúlyozó, kognitív és viselkedésterápiás manuálokat használó – kezelési modellje. Szemlélete és módszertana a humanisztikus pszichológia személyközpontú megközelítését és a pozitív pszichológia eszköztárát használja.
Célja: reintegrálni a drogfüggőket a társadalomba.
A Portage modell lényege
Az élethez szükséges készségeket elvileg megtanuljuk, mire felnövünk – problémáink abból is adódnak, hogy nem sajátítottunk el bizonyos kompetenciákat. A terápia többek között tanulási folyamat – megtanítja azokat a kompetenciákat/készségeket, amelyekkel a kliens képes lesz önhordozó, felelősséget vállaló életformát kialakítani és megtartani.
A módszer a kívánt magatartást az érzések, lelki folyamatok és indítékok tisztázásával, illetve a célravezető, helyzetnek megfelelő viselkedés bemutatásával éri el. Tanítja az énközlések fontosságát, a konfliktusokban a felajánlott megoldások használatát, az érzések pontos kifejezését. Hangsúlyt fektet a másoknak adott támogatás, a pozitív kezdeményezések, a segítés önbizalmat erősítő hatására.
A terápiás koncepció fő gondolata az emberi értékek bemutatása és átadása. Legfőbb érték a szeretet, a tisztelet és az elfogadás, melyet a stáb közvetít a lakóknak. Terápiás eszköz a pozitív, tiszteletet tükröző kommunikáció.
Kiknek ajánljuk a képzést?
A képzés a szociális szakemberek eszköztárát hivatott bővíteni a kliensmunka területén; a Portage modell bevezetésére alkalmas szemlélettel és módszerekkel ismerteti meg a résztvevőket. Különlegessége: a megszerzett ismeretek és készségek napi alkalmazásában is segíti a szakembereket.
Közérthető gyógyító filozófiája és egyszerűen alkalmazható módszer-, eszköztára lehetővé teszi a nem diplomás dolgozók részére is az elsajátítását. A Magyarországon drogterápiás otthonokban sikerrel használt módszer rugalmassága biztosítja a különböző szakterületeken való adaptálását, bevezetését. Alkalmazható például a pszichiátriaibeteg- és a hajléktalanellátásban, terápiás közösségekben, lakóotthonokban, gyermekek, családok átmeneti otthonában, javítóintézetekben, rehabilitációs otthonokban, kollégiumokban stb.
A Portage a WHO által akkreditált és nemzetközi fórumokon oktatásra is ajánlott terápiás modell.
A képzés időtartama: 56 óra (20 óra elmélet, 36 óra gyakorlat) – az 5 napos képzést követően az utolsó képzési nap egy 6 órás szupervíziós alkalom (személyközpontú esetmegbeszélésekkel).
A tanúsítvány kiadásának feltételei:
– A hiányzás mértéke max. 10%
– 10 kérdésből álló tételsor alapján sikeres vizsga a továbbképzés elméleti anyagából.
– 1. Házi dolgozat: 2-3 oldalas (másfeles sorköz, 12-es betűméret) dolgozat készítése:
  1. A) saját munkából esetfeldolgozás
  2. B) elméleti probléma kifejtése
  3. C) szabadon választott probléma gyakorlati megközelítésű feldolgozása.
– 2. Házi dolgozat: 3-5 oldalas (másfeles sorköz, 12-es betűméret) a továbbképzésről írt önreflektív záródolgozat készítése.

A továbbképzés védettségi igazolvánnyal látogatható, az aktuális járványügyi szabályok betartása mellett.

A képzésre az alábbi gombra kattintva jelentkezhet

(határidő: október 10.)

Jelentkezés

További információ:

sevella.erzsok@diakonia.hu

2021 Minden jog fenntartva!

Készítette: Bódi Tamás