KALLÓDÓ IFJÚSÁGOT MENTŐ MISSZIÓ

FRISS HÍREK

Küldetésünk, hogy a függőségek rabságában szenvedőknek megmutassuk, hogy a józanság eszköz egy teljesebb élet felépítéséhez, és fejlesszük őket az ehhez szükséges készségekben, elkísérve őket életüknek eme nehéz szakaszán.

Megelőzéssel a függőségek ellen

Prevenciós foglalkozásokat tartottunk a Völgyvidék általános iskoláiban.

Missziónk számos egyéb, a függőségeket érintő tevékenysége mellett a prevenciót tűzte ki céljául. 2022-ben a Vidékfejlesztési Program keretén belül a Völgyvidék Térség általános iskoláiban ingyenes drogprevenciós foglalkozások tartására nyílt lehetőségünk.

A kompetencia- és önismeretfejlesztő, 3×45 perces program felső tagozatos tanulóknak szól. Az MRE KIMM szakemberei (Hamar János, Józsa Péter, Harsányi Gergely) által vezetett tréning – a résztvevők összetétele, hajlandósága, érdeklődése alapján – játékos feladatokkal veszi sorra az erősségek-gyengeségek, célok, értékek, társas kapcsolatok, konfliktuskezelés, empátiafejlesztés témakörét. A program fókuszában egy égető probléma, a fiatalok képernyőfüggősége áll.
A 2021 tavaszán indított tréninggel – melyet a térségben ősszel folytatni fogunk– eddig a ráckeresztúri, ercsi, martonvásári, váli és etyeki felső tagozatos gyerekek ismerkedhettek meg.

A ráckeresztúri általános iskolások a KIMM drogprevenciós szolgálatának munkatársaival a május 20-i gyereknapon is találkozhattak, az Eötvös utcai játszótéren a program részeként játékos feladatokkal várták őket.

A foglalkozássorozat a „Drogprevenciós célú civil segítő szolgáltatásfejlesztés térségi iskolai drogmegelőzési program bevezetésével” című, VP6-19-2.1.-96-5-17 LEADER számú pályázat révén valósulhat meg.

2021 Minden jog fenntartva!

Készítette: Bódi Tamás