KALLÓDÓ IFJÚSÁGOT MENTŐ MISSZIÓ

FRISS HÍREK

Küldetésünk, hogy a függőségek rabságában szenvedőknek megmutassuk, hogy a józanság eszköz egy teljesebb élet felépítéséhez, és fejlesszük őket az ehhez szükséges készségekben, elkísérve őket életüknek eme nehéz szakaszán.

Okos eszközök használata okosan – lezártuk iskolai prevenciósorozatunkat

A Völgyvidék Térség általános iskoláiban megvalósított függőségprevenciós foglalkozássorozatunk a végéhez érkezett.

A program zárókonferenciáját az MRE KIMM Fiatalkorúak Drogterápiás Otthonában tartottuk 2022. november 30-án.

Az eseményen részt vettek a prevencióban érintett Leader települések általános iskoláinak képviselői – intézményvezetők, pedagógusok – valamint a programot végrehajtó kollégáink.
Hamar János szakmai vezető munkatársunk saját életútján keresztül beszélt a függőségekről, majd Harsányi Gergő pszichológus foglalta össze a képernyőhasználat pozitív és negatív aspektusait, az addikció okait. Végül a jelenlévők megosztották egymással a prevenció gyakorlati tapasztalatait. A kerekasztal-beszélgetést közös ebéd zárta.
Függőségmegelőzési programunkkal öt iskolában (Ráckeresztúron, Martonvásáron, Ercsiben, Etyeken, Válon), harminc osztályban jártunk, 500-nál több felső tagozatos gyerek találkozott prevenciónkkal. A beszélgetés résztvevői megerősítették: szívesen vennék, ha a jövőben folytathatnánk a megkezdett munkát.

 

A program a „Drogprevenciós célú civil segítő szolgáltatásfejlesztés térségi iskolai drogmegelőzési program bevezetésével” című, VP6-19-2.1.-96-5-17 LEADER számú pályázat keretében valósult meg.

 

2021 Minden jog fenntartva!

Készítette: Bódi Tamás